torstai 15. marraskuuta 2018

äiti älä itke

Moikka vaan taas pitkästä aikaa. Meidän perheessä on tapahtunut isoja isoja asioita viimeisen kuukauden aikana. Näistä syistä blogi on jäänyt jonnekkin taka-alalle ja odottanut että löydän taas voimia avata koneen ja kertoilla kuulumisia.

Tasan kuukausi sitten syntyi meidän pieni enkelivauva. Minusta tuli kolmen lapsen äiti joista yksi sai siivet selkäänsä ja lähti suojelemaan meitä taivaasta käsin.

Viimeinen kuukausi on ollut todella todella raskas, meillä on itketty paljon, meillä on ikävöity. Meillä itketään vieläkin usein ja ikävöidään ainiaan. Tällä hetkellä me keskitytään täysin arjen pyörittämiseen, pakollisiin asioihin mitkä on pakko hoitaa.Äiti älä itke!
Minä nukuin vaan. 
Siinä nukkuessani 
uni muutti vain muotoaan.

Äiti älä itke!
Pois aika katoaa:
sinun sydämmessäsi
ikuisesti elää saan.

Äiti älä itke!
Näkemiin vain sanotaan.
Tiedäthän että joskus
me vielä tavataan?

Äiti älä itke!
En yksin olekaan
Rajan ylitse minut saattoi 
kaunis enkeli helmoissaan. 

-Laura 

tiistai 9. lokakuuta 2018

hän

Moikka! 

Alku syksyn hän oli vielä isän ja äidin suuri salaisuus. Sisaruksille hän on vieläkn salaisuus. 
Keväällä, Maaliskuussa jos kaikki menee hyvin hänestä tulee totta ja osa meidän perhettä.
Meille on tulossa pieni vauva! Meille tulee kevät vauva, en voi uskoa!

Kun on oikein pieni
voi lentää linnun untuvalla,
nukkua orvokinlehden alla,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni,
voi keinua heinässä heiluvassa,
levätä kukassa tuoksuvassa,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni,
voi istua lumihiutaleille
ja liitää maailman tuulien teille,
kun on oikein pieni.

(Hannele Huovi)
Nyt me eletään rasksusviikoa 16. Alkuraskaudesta tullaan kirjoittamaan muutamakin postaus. 
Tässä myös osittainen syy miksi on pidetty hiljaisuutta, oksensin koko alkuraskauden..

Mukavaa tätä viikkoa! 

-Laura

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Maanantai 24.9

Moikka taas!

Taukoa ei pitänyt olla ja sitä tuli väkisinkin kun Niko jäi lomalle, luulin että mulla olisi paljon aikaa iltaisin olla koneella ja tehdä omia asioitani mutta ehei.. 
Kumminkin, maanantaina kyselin aamulla instagramissa haluatteko pitkästä aikaa nähdä meidän arkea MyDayn muodossa. Lähes yksimielinen vastaus oli että haluatte. Instan puolella katsaus oli suppeampi mutta nyt blogissa on enemmän kuvia ja selityksiä maanantailta.. 

0800 Urho herää ja haluaa viereen. Nää aamut on harvoja hetkiä milloin U haluaa olla syliteltävänä, milloin sitä saa paijata ja pitää hyvänä. Nautin tästä joka aamu kun mahdollista on.
0830 Nella herää, piirretyt päälle.0900 aamupala. Meillä on Normaalisti aamupalalla poikkeuksetta puuro. Tänä maanantaina oli viikonloppu jäänyt päälle ja me syötiin leipää ja jugurttia aamulla. Mun on ollut pakko opetella kesän jälkeen syömään aamupalaa, jos sitä ei syö tai syö muuta kun kahvia niin oksennus meinaa lentää kaaressa.


1100- 1300 Kirjastoon palauttamaan kirjoja, treffaamaan pappaa ja viettämään aikaa. Mä en tajua miks me käytetään kirjastoa niin vähän, se ei maksa yhtään mitään. Lapset viihtyy monta tuntia ja toi kahvilan vohveli ja kahvi on aika edullinen. Yritän nyt saada tästä tapaa meille että parin viikon välein maanantaina käytäisiin aina kirjastossa lainaamassa kirjoja ja muutama DVD lapsille.


  1330 Lounas joka syötiin myöhässä koska vetäistään lounaan paikalla niitä vohveleita. Harmi.. :D  Lounaaksi tällä kertaa valikoitui aivan täydestä jääkaapista juustomakaronilaatikko, jauhellihakastike sekä nuppuvihanneksia pussi. Nella yllätti ruualla ja söi viisi, kyllä viisi lautasellista ruokaa. Yleensä kun neiti syö ihan linnun annoksia..

Jälkkäriksi isi loihti fanni vanukasta suklaanapilla. Taisi olla Nikon oma herkku tätä on syöty vähän liiankin usein.Iltapäivä sujui kirppishommia silmäillen, mitä pitää hankkia entä mitkä voisi jo myydä pois.. Käytiin lasten kanssa hallilla pesemässä tuplien runko. Ulkoiltiin omassa pihassa ja tehtiin sopivasti kotitöitä siinä sivussa..


1730 Päivälliseksi syötiin riisipuuroa. Tää tuntuu olevan sellainen ruoka mikä meidän lapsille maistuu ihan aina. Tällä kertaa ne teki kumminkin poikkeuksen ja söi kumpikin noin kaksi lusikallista. Toki sama puuro maistui iltapalalla parin tunnin päästä.Illalla päivällisen jälkeen Niko lähti uudestaan hallille ja mä jäin laittaa lapset yökuntoon, syöttämään sen kylmän puuron sekä tekee vielä vähän kotitöitä kun muksut katsoi iltaohjelmia. 

2000 Urho nukkuu, Nella alkaa pyydellä että pääsisi äidin ja isän sänkyyn. 
2200 Nella nukahtaa meidän sänkyyn, mun katsellessa huonoa elokuvaa. 
2300 Alan nukkumaan myös. 

Herään kahdelta kun Niko pelaa, haen viideltä Urhon viereen.. Tiistai alkoi onneksi vähän myöhemmin ysin aikaan.. 

Sellainen oli meidän maanantai vähän isommin tarkasteltuna. 
Tätä oli pitkästä aikaa kiva tehdä, haluaako joku näitä lisää? 

Kivaa loppuviikkoa!! 
-Laura

tiistai 11. syyskuuta 2018

Elokuun pikakalaus

Moikka!

Pitkän ajan jälkeen tuntuu vaikealta kirjoittaa mitään, pää pursuaisi ajatuksia mutta mistään ei tunnu saavan kiinni. Luulen että helpoin tapa on aloittaa Elokuun koosteella. Vaikka Syyskuu on jo hyvässä vauhdissa niin kurkataan vielä vähän Elokuuhun..


Elokuun alussa Niko oli pitkällä työreissulla. Oikeastaan se oli vasta just lähtenyt sinne. Me vietettiin paljon aikaa papan ja Tiinan luonaa. Urho otti kovan kuumetaudin jonka takia hypättiin parina päivänä melkein työksemme labrassa ja lääkärrissä. Tämä siksi että ne helteet oli tosi kovat ja minä pelkäsin sitä että sälli on kuivunut ja joudutaan mäelle tippaan ja nesteytykseen. Onneksi tuo meni siten ohi kuitenkin parissa päivässä.

Onneksi saatiin olla papan luona paljon, epäilen että oltaisiin muuten siitä selvitty kunnialla jollei oltaisi välillä saatun viettää aikaa jossain ihan muualla kun kotona.

Iso pelastus tähän väsyneen äidin arkeen oli se että kerhot vihdoin alkoi. Lapset aloitti kummatkin kerhossa elokuun puolivälissä. Lapset siis saavat käydä seurakunnan kerhossa kahtena päivänä viikossa kolme tuntia kerralla. Tuo huomattavaa helpotusta kun saa tehdä päivällä omia juttujaan.


Paria päivää ennen Urhon synttäreitä saatiin isikin kotiin. Se toi lapsille reissusta yllätyksen, ison kasan muumitikkareita.

Näitä on muuten vieläkin jäljellä...

Päivää ennenkun Urho täytti kolme kävi äiti lääkärillä vähän juttelemassa ja sai sopivan mittaisen sairasloma pätkän. Tuntuu ettei tämä oma olo helpota. Tästä tulee myöhemmin ihan oma postaus.Sitten tuli päivä mitä yksi pieni herra olin odottanut kun kuuta nousevaa. Meidän pikkupoika täytti hurjat kolme vuotta. Tuo synttäripäivä kului hoplopissa sankarin toiveesta.


Yksi pieni juttu vielä mahtui Elokuuhun, nimittäin meidän kummipoika sai mitä ihanimman nimen. 

Semmoinen elokuu. Osaa elokuun tapahtumista tullaan puimaan vielä jatkossa blogissa osaa useamminkin kuin kerran. 

-Laura

maanantai 20. elokuuta 2018

viime viikon kirppistelyt

Moikka!

Mukavaa maanantaita. Mulla oli instagramin puolella kysely haluatteko lukea mun viime viikon kirppislöydöstä ja vastaus oli aika yksimielinen, haluatte. Tässäpä teille mun viime viikon kirppislöydöt.


Löysin sunnuntaina edullisesti marimekkoa lapsille. Nuo oli kyllä ihan nappi ostos syksyä ajatellen. paidat mahtuu kummallekin ja yksi punavalkoinen meiltä löytyy jo kaapista. Päästään taas samistelemaan.

Löytö oli myös tuo miikkarin lentokonepaita Uulle ensi kesäksi ihan pilkkahintaan.Samasta pöydästä löytyi myös marimekon housut mustavalkoisena. Uskallan epäillä että nuo menee Urhon käyttöön ellei nella jostain syystä rakastu niihin.


Ajankohtaiseksi nousi myös lapsille uudet syystakit. Varsikin Urholla oli ihan nafti sen nykyinen takki. Tämäkin ongelma ratkesi kirpparilla, nimittäin löytyi Reiman takki edullisesti. Nellalla taas löytyi Facebookin kautta koko asu. Henkkamaukan korallin värinen takki ja perus mustat housut jotka oli kuvaus hetkellä pesussa. Niistäkään ei liikoja maksettu kun oli ihan uudenveroiset.Neidille piti myös uusia kenkiä syksyksi ja talveksi. Nuo alla olevat kengät löytyi facebookin kirpparilta. Urho menee talven ja syksyn Nellan vanhoissa kumppareissa ja talvikengissä. Alkaa olla mun hankinnat hyvällä mallilla. 


Paljonko meni loppupeleissä rahaa?
Muva marimekko paita 3.5€
Puva marimekko paita 3.5€
Muva marimekko housut 2€
Me&i lentokonepaita 2€
Reiman takki 5.8€
H&M takki ja mustat housut 8€
Viking talvikengät 8€
Kumpparit 5€

Tuleva viikko on kiireinen ja täynnä aikatauluja. On labroja, lääkäreitä, kerhoja ja kahdet juhlat.
Arki rullaa ja Nikon lomaa odotellaan. 

-Laura