lauantai 6. huhtikuuta 2019

tummia kirppislöytöjä

Moikka!!


Yks mun henkireikiä tässä tilanteessa on päästä yksin kirppareille. Huomaan myös että kun oikein ahdistaa ja kaikki ns. kaatuu kotona niskaan niin huomaan shoppailevani facebookin kirppareilla tavallista enemmän. Vaikka ei niin tervettä olisikaan.. Kävin ystävän kanssa Seinäjoella ykkösbasaarilla tuossa viikolla yksi ilta ja ostelin facesta muutamia juttuja.. Haluan jakaa ne teidän kanssa.. Urholle löytyi kirpparilta ihan perus käyttöpaita eurolla. Sekä kesäksi kengät kolmen euron hintaan. 
Nella noita kenkiä jo kokeili ja todettiin että mahtuu myös hänelle.. Melko samankokoiset jalat meidän muksuilla tällä hetkellä.Yllätykseksi huomasin että meidän neidin pinkkikausi on alkannut hiipua ja neitikin valitsee mielummin tummaa ja helposti yhdisteltävää. Tuo villervallan hame ja henkkamaukan mekko kesäksi maksoi yhteensä 5€ paikallisella kirpparilla.
Tällä kertaa äidillekkin löytyi jotain. Papun leggarit tilasin itselleni nettikirpparilta. Niille jäi hintaa posteineen muistaaksini 15€. Tuo harmaa perustoppi kivalla kauluksella lähti mukaan kahden euron hintaa. Nopsupopsun panta jota ensin meinasin Nellalle mutta päädyinkin pitämään itse löytyi kympillä facebookin kirpparilta.


Meillä suositaan muutenkin lasten ja äidin vaatteiden kanssa kirpparia erityisen paljon. Melkein kaikki meidän vaatteet on kirpparilta. Voisin joskus kirjoitella aiheesta enemmän, miltä kuulostaisi..?

Kivaa viikonloppua kaikille! Me aletaan valmistautua siihen että maanantaina aikaisin aamulla lähdetään takaisin helsinkiin ja kotilomat on lomailtu. 

-Laura

maanantai 1. huhtikuuta 2019

laskettuaika

Moikka!

Sinusta piti tulla meidän aprillipäivä vauva, vitsailimme että olisit meidän aprillipila...

Eilen sunnuntaina oli vauvan laskettuaika. Tässä välissä ei ole ollut päivää ettei olisi meidän pientä poikaa miettinyt. Mitä lähemmäs laskettuaika tuli sitä enemmän olin apea ja itkuinen sitä enemmän vauvaa mietin. Monesti mietin että millaista meidän arki olisi jos meitä olisi nyt neljän sijasta viisi täällä.

Päätin silloin lokakuussa että pidän blogi taukoa niin kauan kun hyvältä tuntuu ja nyt se aika alkaa olla kypsä. Me siis palataan pikkuhiljaa tänne uusien juttujen kanssa.
Entä mitä meille just nyt kuuluu?

Ollaan tällä hetkellä sairaalasta viikon kotilomalla, lähdetään viikon päästä takaisin Helsikiin ja lastensairaalaan. Kotilomalle päästiin viime perjantaina kahden viikon sairaalassa olon jälkeen. Vielä jäi muutama katetri mukaan kotiin ja niitä mennään sitten ensi viikolla poistamaan.

Mä olen vielä toistaiseksi kesäkuuhun asti sairaslomalla ja kotona lasten kanssa. Tämä tuntuu nyt oikealta ratkaisulta, vielä toistaiseksi. Saan miettiä rauhassa omia tuntojani ja saan jakaa vielä yhden kesän lasten kanssa.

Tänä aikana kun pidettiin hiljaiseloa ehdin löytää itselleni voimakeinoja hallita päätäni ja ajatuksiani. Pitää pakkani kasassa. Se ihana ja reuntouttava tapa on bujoilu. Se rentouttaa ja pitää arjen kaaoksen hallinnassa.

Meillä alkaa puhaltaa viimeistään syksyllä uudet tuulet, me etsitään uutta kotia meidän perheelle. Tämä meidän 70 neliötä alkaa jäädä vähän ahtaaksi. Tarvitaan lisää tilaa, mielellään heti.

Hiljaa hyvää tulee.. Millaisista asioista sä haluaisit lukea meidän arjesta? Jätä mulle kommenttia aiheesta niin kirjoittelen sitten niistä teille.

-Laura

Kivaa alkanutta viikkoa!


torstai 15. marraskuuta 2018

äiti älä itke

Moikka vaan taas pitkästä aikaa. Meidän perheessä on tapahtunut isoja isoja asioita viimeisen kuukauden aikana. Näistä syistä blogi on jäänyt jonnekkin taka-alalle ja odottanut että löydän taas voimia avata koneen ja kertoilla kuulumisia.

Tasan kuukausi sitten syntyi meidän pieni enkelivauva. Minusta tuli kolmen lapsen äiti joista yksi sai siivet selkäänsä ja lähti suojelemaan meitä taivaasta käsin.

Viimeinen kuukausi on ollut todella todella raskas, meillä on itketty paljon, meillä on ikävöity. Meillä itketään vieläkin usein ja ikävöidään ainiaan. Tällä hetkellä me keskitytään täysin arjen pyörittämiseen, pakollisiin asioihin mitkä on pakko hoitaa.Äiti älä itke!
Minä nukuin vaan. 
Siinä nukkuessani 
uni muutti vain muotoaan.

Äiti älä itke!
Pois aika katoaa:
sinun sydämmessäsi
ikuisesti elää saan.

Äiti älä itke!
Näkemiin vain sanotaan.
Tiedäthän että joskus
me vielä tavataan?

Äiti älä itke!
En yksin olekaan
Rajan ylitse minut saattoi 
kaunis enkeli helmoissaan. 

-Laura 

tiistai 9. lokakuuta 2018

hän

Moikka! 

Alku syksyn hän oli vielä isän ja äidin suuri salaisuus. Sisaruksille hän on vieläkn salaisuus. 
Keväällä, Maaliskuussa jos kaikki menee hyvin hänestä tulee totta ja osa meidän perhettä.
Meille on tulossa pieni vauva! Meille tulee kevät vauva, en voi uskoa!

Kun on oikein pieni
voi lentää linnun untuvalla,
nukkua orvokinlehden alla,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni,
voi keinua heinässä heiluvassa,
levätä kukassa tuoksuvassa,
kun on oikein pieni.

Kun on oikein pieni,
voi istua lumihiutaleille
ja liitää maailman tuulien teille,
kun on oikein pieni.

(Hannele Huovi)
Nyt me eletään rasksusviikoa 16. Alkuraskaudesta tullaan kirjoittamaan muutamakin postaus. 
Tässä myös osittainen syy miksi on pidetty hiljaisuutta, oksensin koko alkuraskauden..

Mukavaa tätä viikkoa! 

-Laura

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Maanantai 24.9

Moikka taas!

Taukoa ei pitänyt olla ja sitä tuli väkisinkin kun Niko jäi lomalle, luulin että mulla olisi paljon aikaa iltaisin olla koneella ja tehdä omia asioitani mutta ehei.. 
Kumminkin, maanantaina kyselin aamulla instagramissa haluatteko pitkästä aikaa nähdä meidän arkea MyDayn muodossa. Lähes yksimielinen vastaus oli että haluatte. Instan puolella katsaus oli suppeampi mutta nyt blogissa on enemmän kuvia ja selityksiä maanantailta.. 

0800 Urho herää ja haluaa viereen. Nää aamut on harvoja hetkiä milloin U haluaa olla syliteltävänä, milloin sitä saa paijata ja pitää hyvänä. Nautin tästä joka aamu kun mahdollista on.
0830 Nella herää, piirretyt päälle.0900 aamupala. Meillä on Normaalisti aamupalalla poikkeuksetta puuro. Tänä maanantaina oli viikonloppu jäänyt päälle ja me syötiin leipää ja jugurttia aamulla. Mun on ollut pakko opetella kesän jälkeen syömään aamupalaa, jos sitä ei syö tai syö muuta kun kahvia niin oksennus meinaa lentää kaaressa.


1100- 1300 Kirjastoon palauttamaan kirjoja, treffaamaan pappaa ja viettämään aikaa. Mä en tajua miks me käytetään kirjastoa niin vähän, se ei maksa yhtään mitään. Lapset viihtyy monta tuntia ja toi kahvilan vohveli ja kahvi on aika edullinen. Yritän nyt saada tästä tapaa meille että parin viikon välein maanantaina käytäisiin aina kirjastossa lainaamassa kirjoja ja muutama DVD lapsille.


  1330 Lounas joka syötiin myöhässä koska vetäistään lounaan paikalla niitä vohveleita. Harmi.. :D  Lounaaksi tällä kertaa valikoitui aivan täydestä jääkaapista juustomakaronilaatikko, jauhellihakastike sekä nuppuvihanneksia pussi. Nella yllätti ruualla ja söi viisi, kyllä viisi lautasellista ruokaa. Yleensä kun neiti syö ihan linnun annoksia..

Jälkkäriksi isi loihti fanni vanukasta suklaanapilla. Taisi olla Nikon oma herkku tätä on syöty vähän liiankin usein.Iltapäivä sujui kirppishommia silmäillen, mitä pitää hankkia entä mitkä voisi jo myydä pois.. Käytiin lasten kanssa hallilla pesemässä tuplien runko. Ulkoiltiin omassa pihassa ja tehtiin sopivasti kotitöitä siinä sivussa..


1730 Päivälliseksi syötiin riisipuuroa. Tää tuntuu olevan sellainen ruoka mikä meidän lapsille maistuu ihan aina. Tällä kertaa ne teki kumminkin poikkeuksen ja söi kumpikin noin kaksi lusikallista. Toki sama puuro maistui iltapalalla parin tunnin päästä.Illalla päivällisen jälkeen Niko lähti uudestaan hallille ja mä jäin laittaa lapset yökuntoon, syöttämään sen kylmän puuron sekä tekee vielä vähän kotitöitä kun muksut katsoi iltaohjelmia. 

2000 Urho nukkuu, Nella alkaa pyydellä että pääsisi äidin ja isän sänkyyn. 
2200 Nella nukahtaa meidän sänkyyn, mun katsellessa huonoa elokuvaa. 
2300 Alan nukkumaan myös. 

Herään kahdelta kun Niko pelaa, haen viideltä Urhon viereen.. Tiistai alkoi onneksi vähän myöhemmin ysin aikaan.. 

Sellainen oli meidän maanantai vähän isommin tarkasteltuna. 
Tätä oli pitkästä aikaa kiva tehdä, haluaako joku näitä lisää? 

Kivaa loppuviikkoa!! 
-Laura