perjantai 2. maaliskuuta 2018

Rakkoekstrofian kontrolli

Moikka, tosiaan Urholle tipahti postilaatikosta viime viikolla odotettu kontrolliaika Helsinkiin. En yhtään osannut odottaa millaisista tutkimuksista on kyse koska lopetin viimeksi kuuntelemisen silloin kun hoitava kirurgi sanoi että seuraava kontrolli olisi vasta puolentoista vuoden päästä.. Vähän kauhun sekaisin tuntein siis odottelin postia.

Jokatapauksessa me mennään helsinkiin viikolla 11. Tutkimukset siellä päässä kestää kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä on vain virtsarakon ultraa. Seuraavana päivänä oli varjoaine kuvaus nukutuksessa ja kolmantena Urodydaminen tutkimus sekä lääkärin käyntiä.

panda

Kotona hoidettavaksi jäi tällä kertaa perus pissatulehdus labrat jotka käytiin ottamassa eilen aamulla. Itse asiassa haettiin aiemmin viikolla pissanäyte pusseja kotiin ja tehtiin näytteet kotona. Helpompi pienen kanssa odotella pissaa kotona kun se että jouduttaisiin kokoajan kurkkia sairaalassa vaippaan ja odotella mummojen kanssa labrassa.

Näytteenotto kotona sujui juuri sillä tavalla kun olin odottanut. Urho ei liiemmin ilahtunut kun pussi laitettiin ja sen kanssa piti hengailla kotona. Näyte saatiin kuitankin otettua ja saatiin juuri ja juuri tarvittava määrä pissaa näytteisiin. Onneksi! Ei olisi huvittanut sen aamun jälkeen enää istua Y-talolla montaa tuntia ja ihmetellä.

Vähän pelkään ettei ihan puhtain paperein päästä koska pissa on nyt useampana aamuna haissut ihan järkyttävältä. Hoitajan taustani huutelee että pissatulehdus se on, se tarvii antibiootit. Jos näin toivottavasti ei ole noussut munuaisiin koska se saattaisi tietää ekstra reissua lastenosastolle.

Kontrolli käynti

Päädyttiin myös siihen että tällä kertaa otetaan Nella mukaan koko reissulle. Ajateltiin että säästytään useilta kysymyksiltä mihin ei osata vastata sekä mielilpahalta kun tarkoitus on tehdä muutakin kun olla vain sairaalassa. Tähän päädyttiin myös siksi että tällä kertaa reissu on helpompi kun Urhoa ei varsinaisesti leikata tai muuten jouduta olemaan yötä sairaalassa. Toivottavasti ollaan tehty oikea päätös tämän suhteen.

Oma pakka on hieman sekaisin aiheesta mutta olo silti levollinen. Ei suurempia ihmetyksiä tai painajaisia ainakaan vielä. Toivotaan että olo pysyy myös ensi viikon poissa.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Tää viikko meni ihan uskomattoman nopsaa.

-Laura

Muistakaapas käydä seuraamassa blogia facebokissa sekä Instagramissa


7 kommenttia:

 1. Hei,

  Googlasin rakkoekstrofian ja päädyin ensimmäisistä linkeistä sivuillesi. Rakkoekstrofian kuvahaulla tulee perheestänne ja lapsestasi kuvia. Oletko miettinyt asiaa lapsen tulevaisuuden kannalta, haluaako hän esim. kouluun mennessään, että kaikki tieto hänestä löytyy tällä tavoin internetistä? Kyseessä on kuitenkin todella intiimi ja usein kiusallinen asia lapsen kasvaessa ja nuoruusiässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentista... Kyllä olen tietoinen tästä. sairaus on harvinainen ja itse olisin pitänyt lottoloittona jos olisin löytänyt tämän kaltaista tietoa ensi hetkiin.

   Poista
 2. Itse tuorehkon rakkoekstrofiavauvan äitinä olen kiitollinen näistä teksteistä. Harvinainen sairaus=vähän tietoa erityisesti suomeksi.

  TA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kommentista. Kiva että saat apuja rakkoekstrofiaan tätä kautta. Suomeksi on kyllä todella vähän tietoa. Olethan huomannut rakkoektstrofia ryhmän facebookissa :)

   Poista
  2. Löysin ryhmän jo raskausaikana ja olen lukenut ryhmän tekstit monta, monta kertaa lävitse. Saisi olla vieläkin aktiivisempi ryhmä.

   Poista
 3. Toivotaan jos on tulehdusta, niin ei ole noussut munuaisiin. Kovasti tsemppiä tuleviin tutkimuksiin.♥

  VastaaPoista
 4. En ole alkuperäinen, mutta samoilla linjoilla. Tieto on tärkeää ja vertaistieto etenkin. Mutta sitä voi antaa myös lapsen yksityisyyttä kunnioittaen esim. ilman (kasvo)kuvia tai muita tunnistetietoja. Nyt lapsesi ei voi ollenkaan vaikuttaa tai valita, miten julkisesti hänestä kerrotaan. Nämäkin kommentit taitavat paljastaa, että blogiasi lukevat teille tuntemattomat ihmiset. Haluaisitko sinä, että joku kertoisi sinun yksityisasioita tuntemattomalle joukolle? Että törmäät niihin ihmisiin tietämättäsi?

  VastaaPoista

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)