torstai 25. tammikuuta 2018

Konmari Lauran tapaan; keittiö

Moikka!
Eilen oli instagramissa kyselyä haluatteko lukea mun konmaritetusta keittiöstä vaiko lasten ulkovaatteista. Konmari voitti tällä kertaa melkein puolella. Lasten ulkovaatteista sitten ensi viikolla jossain välissä.

Maritin tosiaan keittiöni noin vuosi sitten totaalisesti. Silloin tavaraa lähti ihan uskomaton määrä. Useampi pahvilaatikollinen eteenpäin annettavaksi. Sain tällä kertaa tavaran antamisesta tosi hyvän mielen, keittiön tavarat menivät opiskelijalle joka oli juuri muuttanut Seinäjoelle ja hänellä ei ollut mitään. Itselle kaikki turhat kulhot, muovirasiat, kahvikupit, lausaset eri pariset sösimet ja muut kauhat lähtivät siis hyvään tarkoitukseen.

Iittala sarjat


Viime viikolla siivosin kunnolla keittiön kaapit ja karsin vielä turhaa pois. Tällä kertaan, kuten odottaa sopii ei keittiöstä lähtenyt oikeastaan mitään. Yksi kattila, kakkukupu, tarjoiluastia sekä mittalusikkoja lähti eteenpäin kiertoon.

Nyt miellä on seesteinen keittiö, turhaa tavaraa ei oikeasti ole. Kaikkia tavaroita käytetään enemmän ja vähemmän säännöllisesti.

Vuosi marituksen jälkeen kaapit olivat pysyneet ok kunnossa, vain tuo kuiva-aine kaappi vaati vähän enemmän työtä, mutta sekään ei vienyt ihan tuhottomasti aikaa koska kaikelle löytyi kuitenkin paikka jo valmiiksi.

Konmari

Keittiössäni ei ole juurikaan enää tavaraa pöydällä, kaikki on organisoitu kaappeihin selkeästi ja helposti käytettäviksi. Erityksen onnellinen olen tuosta "tiskiasemasta" tai siksi sitä kutsutaan kotona. Fairy, konetiskitabletit sekä tiskiharja ovat kaikki piilossa astia kaapissa mutta pääsevät kuivumaan ja ovat helposti otettavissa.

Vinkin keittiöön

Keräsin ennen muumimukeja, niitä löytyi parhaina aikoina kotoa useita kymmeniä. Ensimmäisenä lähtivät ne mitä hillosin tuolla kaapissa rahan takia, seuraavaksi karsin kaikki muut paitsi tumman sävyiset (nämä jäivät kahvikupeiksi). Grande finale oli se kun otin nuo "arvokkaammat" keräilymukit käyttöön kaappiin. Onhan niistä nyt kivempi juoda kahvia kun että niitä pitäisi koristeena. Ainut poikkeus on rakkaus muki joka on ensimmäinen muumimukini. Sen haluain säästää koska sillä on tunne arvoa.

Näin ollen mulla on muumimukeja kahvikuppeina 12 kappaletta, lisäksi on lapsilla kummallakin yksi oma muki. Plus tietysti nuo isot Iittalan taika kupit aamukahville.

Ruutuseinä

Astioita muutenkin on nyt sopiva määrä, ruokalautasia taitaa olla 10 kappaletta, keittolautasia 12. Ostin nyt joulun alla tuota Iittalan taika sarjan ruokalautasia kuusi niin sain kivempia, yhdenmukaisia tarjoilulautasia sekä juhlavampia lautasia käyttöön. Piristää mukavasti  kun ei aina syö valkoisilta. Lisäksi nuo sopii yhteen meidän valkoisen teema sarjan kanssa loistavasti.

Koen että nyt mulla on toimiva keittiö. Kaappitilaa on sopivasti sekä kaikelle on tosissaan se paikka.
Millainen on sun keittiö? Löytyykö paljon turhaa tavaraa ja sellaisia esineitä mitkä vain pölyttyy kaapissa?

Aikaisemmat konmaripostaukset voit lukea tästä
Pyyhkeet, tyynyt ja peitot
Hygienia tuotteet
Lauran vaatteet
Lasten vaatteet

-Laura

Instagramissa meitä voi seurata @lauraidakk
Snapchatista löytyy relaaliaikaista arkea @lauraidakk
Hyppää mukaan myös Facebookissa Mitäs meille blogi4 kommenttia:

 1. Pakko laittaa semmonen vinkki, että tekstejä olisi kivempi lukea ilman kirjoitusvirheitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Yritän niitä parhaani mukaan korjailla lukihöiriön kanssa :D

   Poista
 2. Teillä on ihanan leveät keittiökaapit! Meillä on ärsyttävän kapeat, niin, että vain yksi pino lautasia mahtuu yhdelle hyllylle. :) Itse yritän myös tänä vuonna saada kodin karsintaurakkaa loppuun tai ainakin loppupuolelle. On kiva lukea muiden onnistuneista karsintaoperaatioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne aina tuntuneet kyllä noin leveiltä, meillä tosiaan oli paljon sitä tavaraa :D Tsemppiä raivaukseen. Kyllä se siitä pikkuhiljaa :)

   Poista

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)