tiistai 5. joulukuuta 2017

Tuntematon torttu

Postaus on kirjoitettu osana Blogisisarten torttujoulukalenteria.

Huomenna  6.12 on Suomen itsenäisyyspäivä. Meidän rakas isänmaa täyttää jo hurjat sata vuotta! Miettikää sata vuotta itsenäisyyttä. Ihan huippua

Olen ennen lapsia työskennellyt pidemmän jakson sotainvalidien kuntoutuskodilla. Aika tuolla näiden veteraanien kanssa on jättänyt jälkensä minuun. Öisin kun ei vaareilla meinannut uni tulla silmään tai muuten vain joku asia askarrutti puhuttiin usein sodasta ja heidän muistoistaan. Me tietysti kuuntelimme näitä tarinoita. Lukuisia mieleen painuneita tarinoita jotka nostivat kyyneleet silmiin niin kertojalla kuin kuuntelijalla.Nämä öiset keskustelut saivat meidät miettimään kuinka kova hinta me ollaan tosissaan maksettu itsenäisyydestä.


Parhaiten on jäänyt mieleen eräs itsenäisyyspäivä kun puettiin herroille ykköset päälle ja vietiin alakertaan juhlakahville. Paikalle oli saapunut kuoro laulamaan Suomalaisia kansanlauluja ja virsiä meidän miehille. Muistan kuinka työkaverin kanssa istuttiin penkillä ja katseltiin meidän vaareja miettien että nämä miehet on tosissaan tehneet sen meille mahdolliseksi että voidaan nyt rauhassa istua tässä kahvikupin kanssa, puhua suomea ja olla turvassa. Miehet näyttivät niin arvokkailta siinä istuessaan ja kuunnellessaan. Me pienet tytöt kyyneleet silmäkulmassa pystyimme vain kuvitella.


Tuntematon torttu?
Tuo kaikkensa antanut, kovia nähnyt ja kokenut sankarimme. Monessa liemessä uitettuna kulkee silti yhä pää pystyssä kaiken kokemansa jälkeen. Ei ehkä Rokalle pärjää mutta kaikkensa se on antanut.


Tuntematon sotilas -tuo kuuluisa elokuva Rokasta ja muista herroista. Suomen sodasta.
Muistakaa katsoa elokuva huomenna YLE TEEMALTA KLO 12:00

-Laura

Muistakaa ottaa haltuun meidän torttujoulukalenteri kaikkine torttukuvineen ja postauksineen Instagramissa #joulutorttukalenteri17

Käykää myös lukaisemassa jo aiemmin kalenterin tiimoilta ilmestyneet postaukset
Luukku 1 Joulutortut persimonilla
Luukku 2 Nahasta tehty kuusenkoriste
Luukku 3. Torttu kuusenkoriste

4 kommenttia:

 1. Hyvin kirjoitettu ja puettu sanoiksi ja kuvauksellinen torttu. Nämä on niin suuria tunteita, että ei voi kuin kuvitella. Pitäskö tässä ruveta miettimään miten sitä huomenna juhlitaan itsenäisyyttä, kun tälläinen 100-vuotisjuhla osuu kerran elämässä kohdalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä aihe on kyllä itselle aika henkilökohtainen! Onnea on olla suomalainen :) <3

   Poista
 2. Mun blogissa on sulle haaste. 😊 http://nytheti.blogspot.fi/2017/12/blogihaaste-kuusi-kuvaa-kesasta.html?m=1

  VastaaPoista
 3. Mun blogissa on sulle haaste. 😊 http://nytheti.blogspot.fi/2017/12/blogihaaste-kuusi-kuvaa-kesasta.html?m=1

  VastaaPoista

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)