tiistai 1. elokuuta 2017

Ylistaron wanha markki

Viimeisiä lomapäiviä viedään ja me suunnattiin auton nokka kohti Ylistaroa ja Wanhaa markkia, eläinten vanhainkotia. Meidän mukaan lähti Urhon kummitäti lapsineen sekä bonuslapsi M.
Sää oli juuri sopiva vierailuun eläinten luona ja lapset viihtyivät hyvin kolmisen tuntia eläimiä katsellen, eväitä syöden ja yleisesti puuhaillen. 

eläinten vanhainkoti

Eläinten lisäksi markilta löytyi useita koneita, traktoreita sekä vanhoja menopelejä. Tämä takasi sen että myös meidän juniori viihtyi mahtavasti. Poikien tapaan joka vempeleen päällä piti käydä istumassa tai ainakin vieressä seisomassa.

eläinten vanhainkoti

Meidän lapset aluksi vähän arkaili eläimiä, varsinkin niitä vapaana olevia. Aluksi niihin tutustuttiin vain ja ainoastaan isän sylistä. Pikkuhiljaa kun kierreltiin niin pelko hälveni ja lapset uskalsivat kävellä itse ja lopuksi jopa silittää eläimiä.

eläinten vanhainkoti

Eläinten vanhainkodin toiminta on aloitettu jo vuonna 1999. Näinä vuosina Wanha markki on antanut kodin yli sadalle lopetusuhan alla olevalle eläimelle. Eläinten vanhainkodin lisäksi samalla tontilla toimii taidemyyntiä isäntäparin luomana. Lisäksi löytyy lahjatavaramyymälä, kahvio sekä pehmiskioski parkkipaikan läheisyydessä.  Eläimet saavat viettää vanhuuttaan ihanassa pohjalaisessa maalaismiljöössä, jossa ne saavat olla pääosin vapaina. Eläimille on myös tarjolla runsaasti rakkautta ja rapsutusta. 

eläinten vanhainkoti

eläinten vanhainkoti

Eläinten vanhainkotia ja sen toimintaa rahoitetaan mm. 5€ hintaisella pihamaksulla, lisäksi voi liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi 35€ hintaan. Eläinten ruokinta on mahdollista myös jos ostaa muutaman euron hintaisia pussukoita myymälästä. Muussa tapauksessa eläinten ruokinta oli kiellettyä. Mielestäni tuo 5€ hintainen pihamaksu oli kohtalainen koska alueella sai kulkea vapaasti, silitellä sekä rapsutella eläimiä.

eläinten vanhainkoti

eläinten vanhainkoti

Voin lämpimästi suositella Wanhaa markkia kaikille! Itselle jäi vain positiivista sanottavaa reissusta.
Tullaan varmasti ensi kesänä uudestaan.

Käykää ihmeessä tutustumassa Wanhan markin nettisivuihn Tästä

-Laura

Postaus on toteutettu omasta halusta jotta tekin voisitte käydä tutustumassa tähän ihanaan paikkaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)