perjantai 25. elokuuta 2017

Maidoton raparperipiirakka

Pitkästä aikaa jotain ruoka juttua.
Blogisiskoni tekivät toisilleen yllätyksenä vieraspostukset tuossa joku aika sitten. Toinen koski marjapiirakkaa jonka ohje vaikutti tosi hyvältä. Urhon kummitäti tuli käymään kahvilla ja päätin kokeilla tehdä tätä kuningatarpiirakkaa raparperistä, vähän muunnellulla ohjeella. Resepti on maidoton ja sopii siis siten meidän maito yliherkälle Uulle sekä kasvisruokaa syövälle kummitädille.

Alkuperäinen ohje on Kangaskorjaamon Johannan käsialaa, mutta Ohje löytyy Jennin ruoka-alkemisti blogista tästä


Tässä alla oma hieman muunneltu ohjeeni raparperistä.

Raparperipiirakka Lauran tapaan

Pohja
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurakermaa
80g oivariiniä

Täyte
2 tankoa raparperiä
Täyte vol2
1 dl kauramaitoa
1,5 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Aluksi uuni kuumenemaan 175 astetta. 
Pohjan aineet sekaisin kulhoon annetussa järjästyksessä sen jälkeen sekoitus tasaiseksi massaksi.
Pohja taputellaan vuuan pohjalle ja reunoille.

Pese, kuori ja palastele pieniksi paloiksi raparperit ja asettele tasaisesti vuuan pohjan päälle. 

Sekoita täyte 2 kulhossa tasaiseksi. Kaada varovasti raparperejen pälle vuokaan.

Paista 175 astetta reilu tunti uunin alimmalla tasolla tai kunnes piirakka on hieman saanut  väriä.

Tarjoile kerman kanssa.


Onneksi mulla on ystävän lahjoittamia raparperejä pakkasessa, saan tehdä tätä herkkua myös syksyn pimeisiin iltoihin.
Meillä aletaan nyt valmistella Urhon 2-vuotis synttäreitä. Niitä juhlitaan koko viikonloppu. Ensi viikolla luvassa siis ainakin postauksia meidän valloittavasta kaksi vuotiaasta.

-Laura

Käykää linkkaamassa itsenne lukijaksi blogin Facebook sivulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)