lauantai 15. heinäkuuta 2017

Miten kannattaa hinnoiltella kirpparilla myytävät tuotteet?

Kirpputori tuotteiden myynnistä ja ostamisesta on ollut paljon puhetta iltapäivä lehdissä ja meidän puskaradiossakin.Kuinka siis kannattaa hinnoitella kirpparille menevät tuotteet niin että ne menevät kaupaksi?
Itselläni on muutamia vinkkejä kuinka omaan pöytääni saa tuoda päivittäin lisää tavaraa. Ensimmäisenä kannattaa miettiä haluaako tosissaan tienata vai onko tarkoituksena vain laittaa tavaroita kiertoon ja siinä sivussa kerätä vähän rahaa itselle. Oma vaihtoehto on tämä jälkimmäinen. 

Myytävän vaatteen hintaan vaikuttaa mielestäni olennaisesti sen kunto. Kirpparilla näkyy paljon ylihintaista tuotetta. Välillä tulee vastaan polvista puhki olevat Gugguun housut 20€... Ei taida mennä kaupaksi. Itsellä rikkinäiset ja lumput menee suoraan roskikseen tai keräykseen. 

Kuluneempia/pesunukkaisia mutta vielä ihan ok kuntoisia käyttövaatteita kannattaa myydä pakettina. Esimerkiksi 5 kappaletta poikien t paitoja vaihtelevalla kunnolla menee helposti kaupaksi pakettina kun hintaa laittaa päälle 2€.

Hyvässä kunnossa olevista vaatteista ja tavaroista voi pyytää mielestäni ihan kelpo hinnan. Tietenkin sellaisen mikä on "kirppari hinnoissa". Esimerkkinä vero modan tms. vaateliikkeen vaatteet menee 1€-3€ kappaleelta. Riippuen siitä kuinka paljon vaatetta on käytetty. Lasten vaatteissa nuo merkkivaatteet laitan usein halvemmalla kuin mitä facebookiin laittaisin. Miikkarin vaatteita 3-8€ kappaleelta. Oikeasti arvokkaat laitan suoraan facebookin kirpparille myyntiin.


Itse myyn kirpparilla paljon muutakin kuin vaatteita. Tulee myytyä astioita ja sisustus tavaraakin jonkun verran. Näiden hinnotteluun mulla on periaate "kunhan ei takaisin tarvitse kantaa". Elikkä käytännössä mun sisustus tavarat lähtee ihan puoli-ilmaiseksi. Tuikku- ja kynttiläsomisteet saa hinnakseen 1€-5€ riippuen vähän mitä ne ovat merkiltään. Iittalan kivituikut tekevät hyvin kauppansa kun hintalappuun laittaa 4€. Ei tarvitse niitä kotiin kantaa sillä rahalla.

Tuotteiden esillepanoon kannattaa panostaa. Itse kannatan less is more käytäntöä. Ei kukaan edes vilkaise paikallesi jos se on ihan tupaten täynnä tavaraa, henkarista ei saa mitään pois. Jos hyllyt ovat sekaisin ja sotkuiset ei kukaan halua sieltä lähteä etsimään itselleen mahdollisia aarteita. Muutamat tavarat per hylly, pari siistiä kasaa vaikkapa paidoista niin antaa siistin vaikutelman ja huokuttee ihmisiä tutustumaan pöytään.

Kannattaa myös laittaa jonkunlaista lappua tai teippiä hyllyn reunaan mistä mitäkin löytää. Lasten vaatteita on helpompi etsiä kun hyllyn reunassa on teippi ja siinä koot mitä vaatetta siinä kohdassa on. Itselläni on myös ollut roikkumassa lappu jossa lukee tyyliin "S/M kokoista naisten ja miesten hyväkuntoista vaatetta kirppishinnoin." Minä ainakin houkutun tuollaisesta. Entä te?

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)