sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

5 vinkkiä helpottamaan kesää

Nyt kun meillä on vihdoin ensi viikko on lapsilla ensimmäinen kokonainen kesälomaviikko ajattelin jakaa teidän kanssa meidän kesän 5 vinkkiä mitkä helpottaa kesän aikaa.

Ulkoilu

Meillä ollaan kesällä mahdollisimman paljon pihalla, oikeastaan säällä kuin säällä. Sisällä käytännössä vain syödään ja nukutaan. Pihalla aika kuluu huomattavasti nopeammin kun sisällä. Omasta pihasta löytyy hyvä määrä tekemistä ja leikkipuistot on aivan lähellä. Lapset tykkää meillä ulkoilla myös sateella. Myös sillä kaatosateella. Mikäs se ihanampaa kun juoksennella sateessa ja pomppia lammikoissa. Aikataulut
Ne me unohdetaan tai ainakin höllätään kesän ajaksi. En jaksa niuhottaa jos muksut ei olekkaan nukkumassa kahdeksalta tai ruoka syödään kaksi tuntia myöhemmin. Urho on jättänyt päikkärit pois kuvioista lähes kokonaan. Hänellä on siis vielä jonkunlainen rytmi mutta Nella saattaa kukkua vielä kymmenen aikaan illalla.

Ilmainen tekeminen
Kaikki ilmainen tekeminen kelpaa meille kesäisin. Ilmaistapahtumat, leikkikentät, kavereilla vierailut, mökkeily sekä mummola. Kaikki on tervetulutta koska ainakaan meillä lapset ei osaa vielä vaatia kalliita huvipuistoja tai muita tapahtumia. Kesällä meinataan käydä tuurissa muumi leikkikentällä leikkimässä ja jäätelöllä. Edullinen reissu tulossa. Säästetään ne rahat sitten meidän kesälomareissuun isin loman ajalle.


Ruokailu
Kuten jo aiemmin mietin, etten jaksa niuhottaa kesällä lasten syömisestä. Varsinkin helteillä saavat syödä juuri sitä mikä sattuu maistumaan ja laskemaan. Yritän kuitenkin tähdätä siihen että edes yksi lämmin ruoka syötäisiin päivän aikana.

The kesälomareissu
Meillä perinteisesti tehdään yksi vähän isompi reissu perheen kesken. Tänä vuonna ajattelin jos suunattaisiin Helsinkiin päin katsomaan Urhon kummitätiä ja mun serkkua samalla. Pienempiä edullisia reissuja tehdään mummalaan sekä mökille.Muuttuuko teidän arki kesällä löysemmäksi? Entä millaisia asioita puuhailette kesäisin? Varsinkin ne ilmaiset tai lähes ilmaiset kiinnostaisi..

Laura

2 kommenttia:

  1. Piknik! Me ollaan jo kahtena peräkkäisenä viikkona käyty piknikillä, syöty samalla iltapala, kotona pestään vaan hampaat ja kipataan lapset sänkyyn. Ilta on usein sitä kiukkuisinta aikaa, kun alkaa väsyttää, mutta piknikillä on katseltavaa ja syötävää, niin sopii hyvin päivän viimeiseksi ohjelmanumeroksi. Autolla käydään merenrannalla tai puistossa piknikillä. Lasten kanssa pyöräillen en lähtisi enää illalla. Ja juomaa/ vettä paljon joka reissulle mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi mikä idea, ilta piknik! Pitää kokeilla. Me yleensä välipala syödään ulkona ja sit myös päivällinen tarpeen vaatiessa. Tänään päivällisenä oli jäätelöä ja iltapala sit huomattavasti tuhdimpi 😋

      Poista

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)