perjantai 26. toukokuuta 2017

Meidän vinkit lasten lääkkeen antamiseen

Nyt alkaa olemaan Nellan kuurin lopusta jo melkein viikko. Ajattelin vielä kuitenkin palata aiheeseen ja miettiä tätä lääkkeen antoa ja sitä kuinka sen saa otetuksi.

Kuten tuossa mainitsin Nella on huono ottamaan lääkkeitä ja täällä saadaan tosissaan tapella lääkkeen oton kanssa. Haluaisin jakaa teille nyt muutamia juttuja kuinka me on saatu lääkkeen anto edes jollain lailla siedettäväksi. Miellyttävästä ei voida puhua mutta näillä me se saadaan onnistumaan.

Faktat tiskiin
Meillä on ollut tapana kertoa Nellalla miksi lääkkeet otetaan ja miksi ne on otettava. Kerrotaan selvästi ja niin että neiti ymmärtää että lääkkeet auttavat ja parantavat. Toisinaan on myös vähän näön vuoksi luettu pakkausselostetta että menisi neidille jakeluun miksi lääke pitää ottaa..
EI TOIMI

Suostuttelu
Viedään asiaa eteenpäin pitkällä aika jänteellä. Tuntia ennen aletaan suunnilleen puhumaan siitä että lääke pitää ottaa ja kohta on lääkkeen aika. Tämä usein toimii yllättävän pitkälle. Nella on reippaasti lähdössä ottamaan lääkettä yleensä piiloon, yllätykseksi toiseen huoneeseen. Tämä usein kariutui viimeistään silloin kun pitää tulla syliin istumaan ja avata suu..
EI TOIMI

Lahjonta
Lääkäristä käynnistä saa meillä palkinnon. Tällä kertaa sitä oli helppo jalostaa kun neiti sai ryhmä hau tarrakirjan. Noita tarra pusseja meillä sitten killui jääkaapin ovessa ja sellaisen sai aina kun oli ottanut lääkkeen.

Me on lahjottu joskus pienempänä jopa niin että "kun nyt otat tämän lääkkeen niin sitten haetaan sitä ja tätä"
EI TOIMI/ TOIMII TOISINAAN

Kun ne on vaan pakko ottaa
Sitten kun ei vaan ole vaihtoehtoja olla ottamatta. Muuten ei vaan parane. Lapsi syliin ja ihan hirveällä huudolla ja taistelulla lääkkeet suuhun. Tämä vaihtoehto ei ole kiva kenelläkkään mutta koska parantuakin pitää..

Pliis kertokaa mulle kuinka te saatte teidän kovapäiset draama prinssit ja prinsessat ottamaan lääkkeensä sillain ettei siitä tule ihan hirveä sirkus..

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)