torstai 21. huhtikuuta 2016

Urhon kontrolli helsingissä

Käytiin pääsiäisen jälkeisellä viikolla heittämässä helsingin keikka, Urholla oli ensimmäinen kontrollikäynti. Päätettiin ottaa reissu myös vähän loman kannalta koska ei olisi ollut mitään järkeä ajaa aamupäiväksi helsinkiin lasten kanssa..
Matkalla 
 Kontrolli käynti sujui hyvin. Aluksi Urhon munuaisia ja virtsateitä ultrattiin. Koko toimitukselle oli varattu aikaa n. 20 min ja olin varma että poika huutaa kun syötävä koko tuon ajan. Luulin todellakin väärin. Toimitus kesti n. 10 min ja Urho makoili onnellisenä paikallaan koko ultrauksen ajan. 
Ultralääkärin mukaan kaikki oli ok. Lopullinen vastaus kuultaisiin kuitenkin vasta Urhoa hoitavalta kirurgilta. 

Lääkärin vastaanotolla keskusteltiin tulevasta kesän leikkauksesta ja siitä miten siihen pitäisi valmistautua. Urhon leikkausalue tarkistettiin ja kyseltiin muutenkin kuulumisia ja kerrattiin tapahtumia aiheeseen liittyen. Meille selvisi että tulee ainakin yksi ylimääräinen leikkaus, katetreista ei jäänyt toivottua koloa joten napa täytyy jossain vaiheessa operoida, sen ei kuitenkaan ollut vielä kiirettä. 
Hotelli elämää 

Ultrassa munuaisista oli löytynyt sakkaa, ja vaikka sen pitäisi olla tavallista saatiin kuitenkin lähete uuteen ultraan joka onneksi hoidetaan seinäjoella. Ihan vain varuuksi ettei sitten kehittyisi kiviksi.
Tähän liittyen kehoitettiin juottamaan paljon myös vettä maidon lisäksi. Huuhtelee munuaisia paremmmin. 

Lääkäriajan jälkeen päästiin vielä käymään sairaanhoitajan juttusilla joka kirjoitti meille valmiiksi matkatuki hakemukset ja hoitotarvike määräyksen vaipoista. Urholla kun parhaina päivinä kuluu reilu 20 vaippaa. Juteltiin myös lisää kesän leikkauksesta ja siitä ajankohdasta mille se ajoittuisi. 
aamupalan jälkeen
Olin onnellinen kun ei tullut mitään yllättävää takapakkia tai sellaista hälyyttävää mikä olisi esim. pitänyt hoitaa heti!
Reissu selvensi taas hieman päätä ja sai tietoa tulevasta. 
Nyt vain odotellaan aikaa keskussairaalaan ja uuteen ultraan.
Toivokaa pliis että kaikki on hyvin ens kuun ultrassa.

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)