keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Se vain yhtä äkkiä kasvoi

Nella on ottanut huimia kehitys askelia tässä kuluneen kahden viikon aikana. Siitä on tullut oikeasti iso tyttö joka tekee ja suorittaa paljon itse.

Melkein tasan kaksi viikkoa sitten Nella aloitti päiväkodissa. Oikeasti se kävi jo ennen joulua viikon siellä kun kotona oli melkoista touhua ja Niko oli reissussa toista viikkoa putkeen. Oma jaksaminen ei vain kaikkeen riitä. Nella on tykännyt olla hoidossa ja lähtee sinne usein mielellään, ainakin siinä vaiheessa on mielissään kun saadaan ulkovaatteet pois päältä. Muutaman kerran on jäänyt itkun kanssa mutta se on kuulemma mennyt nopeasti ohitse lähdettyäni.


 Isoksi tytöksi kasvaminen näkyy myös siinä että tyttö on nukkunut jo useamman yön heräämättä omassa sängyssä. Toki erikseen on ne yöt kun nähdään painajaisia mutta niitä ei onneksi ole usein. 
Hieman ahdastahan tuolla sängyssä on kun neljä ihmistä siellä yrittää nukkua. Usein äiti ja isi nukkuvat sitten huonosti. 


 Nella on jo pidemmän aikaa osannut jotenkin kutenkin pukea itse housut. Nyt siitä vasta on innostuttu ja kaikki paitaa ja kypärälakkia lukuun ottamatta menee itse päälle. Housuissa joskus pitää pepun kohdalla auttaa, muttei aina. Sukat menee joskus väärinpäin ja housut nurinpäin, mutta yövaatteissa tämän ei olla annetu häiritä. 


Ehkä suurin mikä tekee neidistä ison tytön on se että Nella on nyt kahtena iltana ollut kotona ilman vaippaa ja vaipan sijasta tarpeet on tehty pottaan. Tätä on harjoiteltu kauan, kauan on istuttu potalla ilman tulosta pitkiäkin aikoja. Mutta nyt viimeiset kaksi päivää tuntuu niin voitolta kun ei tarvitse pyllyä pestä ja vaippa ja pikkuhousut on pysyneet kuivina. Tänään me mennään täydentämään neidin pikkarivarastoa että on sitten varmasti aina kuivat laittaa jalkaan. Mennään myös hakemaan palkinto kun kymmenen kertaa osumia pottaan taulukko tuli täyteen. Hyvä Nella!!:)

-Laura

3 kommenttia:

  1. Hyvä Nepa!! Annan sille palkinnoks valita kivat pikkuhousut! <3 :)

    VastaaPoista
  2. Upeaa :) Pottatreenejä on meilläkin nyt päivittäin. Katsotaan saadaanko puolessa vuodessa yhtä hyvä tulos. Meiän neiti nyt puoltoistavuotias

    VastaaPoista

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)