sunnuntai 27. joulukuuta 2015

joulun aikaan

Joulu oli ja meni. Bloggailu jäi ennen joulua vähemmälle järkyttäväs stressin ja unen puutteen takia.
Niko tuli reissusta vasta muutama päivä ennen joulua ja sitten pitikin tosissaan suorittaa että saadaan kaikki valmiiksi Nyt bloggailuun tulee muutos koska pukki toi mulle lppärin edellisen sanoessa itsensä irti viime kesänä :)  Jatkossa siis monimuotoisempia tektsejä ja juttuja luvassa.

Aloitetaanpa tämä kirjoittelu tällä uudella kannettavalla kurkkaamalla meidän jouluun ja siihen kuinka se eteni.

22. päivä me suunnattiin auton nokka kohti alavutta ja anoppilaa. Syötiin kevennetty jouluruoka ja nautittiin toistemme seurasta. Miehet saunoi yö myöhälle ja isi ja äiti saivat nukkua yöns kohtalaisen hyvin.

Aatonaattona ajeltiin puolenpäivän jälkeen kotiin ja kestittiin illalla appiukkoa, lasten mummaa, lasten tätiä ja setää sekä Nikon vaaria. Pitkästä aikaa isolla porukalla. Vaihdettiin kuulumisia ja juotiin torttukahvit.
Mauri Kallion sukua neljässä polvessa. Urho nuorimpana vanhan vaarin sylissä. 

Aattona aamulla heräiltiin lasten kanssa kaikessa rauhassa, Nellalle oli tonttu tuonut paketin kuusen alle. Paketin sisältö oli legoja, niillä neiti jaksoikin sitten odottaa pukkia saapuvaksi. Tätä perinnettä me todellakin aiotaan jatkaa. Joku kiva lahja aamuksi mistä piisaa puuhaa päiväksi.

Lounaalla syötiin tonttu puuroa ja sen jälkeen muksut meni maata ja Niko lähti saunomaan mun isän kanssa. Jäin kuuntelemaan joulurauhan julistusta ja laittamaan itseäni ja ruokaa. Niko ja isä kotiutui vähän ennen kahta. Äiti ja Perttu kahdelta.

Jouluruuan jälkeen alettiin odotella pukkia jonka me pertun kanssa tilattiin vasta pari tuntia aikaisemmin. Pukki saapuikin kuuden jälkeen. Nellaa jännitti, muttei pelännyt hysteerisesti kuten olin odottanut tapahtuvaksi. Aikansa kun neitiä maaniteltiin niin saatiin neiti pukin viereen seisomaan. Urho makoili pukin sylissä kun vanha tekijä.


 Lahjoja lapsille tuli kasapäin. Lopuksi neiti vain repi papereita pakettien päältä, lahjat on yhä tuossa pussissa aaton jäljiltä koska paketeista tuli muutama ehdoton suosikki millä on leikitty taukoamatta kotona. Suosikki lahjoista tulossa lisää kunhan ehtii kirjoitella.. 

 Lapset rauhoittui nukkumaan vasta 11 aikoihin ja se näkyi seuraavassa aamussa ja sitä seuraavassa. Unirytmit on aivan sekaisin. Mutta ehkei se nyt haittaa koska joulu välipäivät on käsillä. 

Kuinka teidän joulu sujui? 
-Laura


3 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. :) Meni niinkun pitikin, perheen kanssa ilman aivan ääretöntä stressiä.

   Poista
  2. :) Meni niinkun pitikin, perheen kanssa ilman aivan ääretöntä stressiä.

   Poista

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)