torstai 16. lokakuuta 2014

Tassuttelu unikoulu meidän malliin

Moikka!

Vähän asiaa meidän unikoulusta....
Otettiin nyt itseämme niskasta kiinni ja päätettiin et nyt on Nellan aika alkaa nukkua omassa sängyssä, omassa huoneessa... Tästä tulee nyt sitten muutamia postauksia. Tässä ensimmäiset neljä yötä.

Nikon kanssa nukutaan huonosti kun Nella on meidän välissä joka yö, alku yön nukkuu omassa sängyssä mutta tuodaan meidän väliin joskus 12-2 välissä. Alunperin mun piti opettaa tyttö nukkumaan omaan sänkyyn silloin kun Niko on Lontoossa sen kolme viikkoa mut päätettiinkin aikaistaa sitä viikolla. Opetan sen sitten nukkumaan ilman yömaitoa silloin kun Niko on poissa.

Niko on siis Nellan kanssa pitänyt unikoulua kesällä. Olin tuon ajan mun vanhempien asunnolla evakossa koska pelkäsin etten pysty kuuntelemaan huutoa ja haluan vain ottaa Nellan syliin ja laittaa sel helpon kautta nukkumaan. Homma kaatui siihen että Nellalle nousi kova kuume ja tuli nuhaiseksi niin päätettiin siirtää toisaammalle tuota että tyttö nukkuu omassa sängyssään.

Yö 1
Oltiin varauduttu siihen että neiti huutaa 1-2 asti yöllä ihan vain protestiksi ettei halua nukkua omassa sängyssään. Mitä vielä, nukkumaan alettiin laittamaan n.21:40 ja tyttö nukkui 22:15. Toistaiseksi meni helposti. Alku yöstä kävin  tutin laittamassa kerran, Niko kerran. Pidempi silittely ja huutokonsertti alkoi puoli kolmen aikaan yöllä eikä tahtonut loppua millään. Vartin yli neljä tyttö kumminkin viimein nukahti sänkyynsä.. Aamulla herättiin ja ihmeteltiin että kävikö kumpikaan neljän jälkeen enää Nellan luona. Kello oli siis varttia vaille kahdeksan.
ihan onnistunut ensimmäinen yö.

Päiväunet 2,5 h nukkumaan meni 11 aikoihin heräsi vähän ennen kahta.
Pikkuvauva asussa päikkärillä

Yö 2
Nellan nukutin omaan sänkyyn puoli kymmenen aikaan ilman minkäänlaista vastarintaa tai huutoa. Nukuttamiseenkaan ei mennyt aikaa kun kymmenisen minuuttia?
Yö olikin sitten toinen juttu. Neiti heräili pitkin yötä, kuuteen asti riitti kun kävi tutin laittamassa suuhun ja vähän silitteli niin neiti nukahti. Puoli kuudelta alkoikin sitten pyöriminen ja heittelehtiminen.. Nousin tytön kanssa puoli seitsemän katsomaan lastenohjelmia, nuihakti syliin. Nukkui sitten ysiin asti meidän välissä kun menin vielä takaisin nukkumaan..

Kahdet reilun tunnin päikkärit päivän aikana.

Yö 3
Isi nukutti Nellan puoli kymmenen aikaan sänkyyn. Pientä itkua ja huutoa, vastarintaa siitä kun ei vaan halunnut nukkua. Ennen 12 heräili kerran itkemään tutin perään. Yhden aikaan heräsi eikä meinannut millään nukuttaa. Ensin äiti yritti silitellä, sitten lopuksi isi sai tytön rauhoittumaan ja nukkumaan. Seuraavan kerran tuttia vailla 5. Sitten heräsi itkien puoli 8 ja noustiin ylös. Äiti jatkoi unia ysiin asti. Isi oli Nellan kanssa.

Kahdet lyhyemmät päikkärit. Yhdet 15 min pätkät autossa ennen seitemää kun tultiin kyläreissulta.

Yö 4
Isi nukutti Nellan sänkyyn puoli 10. Nella tuttia vailla 11 aikoihin Taas yhdelta hereillä ja ei millään meinannut rauhoittua. Yhden jälkeen seuraava herätys puoli kahdeksalta jolloin joi maitoa ja jatkoi uniansa. Isi meni vähän yhdeksän jälkeen katsomaan mikä on hätänä kun tyttö nukkuu vieläkin. Nukkui tyytyväisenä. Herättiin koko porukka puoli kymmenen.

Palaan tähän unikoulu asiaan ja nukkumiseen ja sen sujumiseen ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)