maanantai 29. syyskuuta 2014

Arjen helpottamiseksi

Koska musta tuntuu että elämä on pelkkää siivoamista ja paikkojen järjästelyä päätin tehdä itsäni helpottamaan jaetun kotityölistan. Kotityöt on jaetti viikon jokaiselle päivälle ja töitä tehdään neljän viikon sykleissä. Joka päivälle vähän jotain, ei kaikkia samana päivänä. Jos tämä edes vähän helpottaisi arjen kaaosta. 
Listassa on vain muutama kotityö per päivä joten se ei tunnu niin pahalta tehdä vain muutamaa juttua päivässä. Listaan on merkitty myös kerran kuussa tehtävä suursiivous, se osuu yllättäen lauantaille.. 
Sovin myös itseni kanssa että keittiö siivotaan päivittäin, pyyhitään tasot ja laitetaan tiskit kuntoon. 
Ylimääräisiäkin saa toki tehdä, mutta ainakin listalla olevat on tehtävä..

Niko ei tästä kuulemma ymmärtänyt mitään, oli kuulemma liian epäslvä hänelle. Ehkä Nikokin ajan mittaan oppii ymmärtämään mitä kunakin päivänä tehdään.. 
Tänään siis vuorossa pyykin pesua ja eteisen siivoamista..

-Laura

2 kommenttia:

 1. WAU! Onko siis noi rivit viikkoja? Mitä tietyn huoneen siivoukseen kuuluu? Voisin tehdä samantyyppisen, ehkä itselle sopisi paremmin tyyliin: imurointi, mikron peseminen, lattiat jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo siis yks rivi on yksi viikko.. sunnuntai on tyhjä kun silloin tehdään mitä ehditään ja jaksetaan :D
   Se mitä tehdään riippuu huoneesta, olkkarista/eteisestä viedään sinne kuulumattomat tavarat paikalleen, kerätään lapaset ja pipot hyllyltä koreihin. Muissa huoneissa tarkistetaan järjästystä ja pyyhitään isoilta paljon käyteytiltä pinnoilta pölyjä, imuroidaan jos tarve on. Yleensä kerran viikossa imuroidaan koko talo kerralla.. keittiön siivoukseen (ei siihen joka päiväiseen) kuuluu sitten lattian pesu ja hyllyjen ja ikkuna laudan pyyhkiminen,,

   Yritys tällä kombolla on ainakin kova :)
   Kerro ihmeessä millaisen siivouslistan teit itse :)

   Poista

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)