torstai 14. elokuuta 2014

Sormiruokailusta

MMoikka! 

Ollaan Nellan kanssa pian viikonpäivät sormuruokailtu.
Tämä ideahan lähti siitä ettei tyttö auostunut syömään yhtään mitään lusikalla, kaikki van pörrättiin ulos.
Otin asian puheeksi foorumeilla ja nauvolassa. Kummastakin tuli kehoitusta että joskso kokeilisitte tätä.
Olihan tyttö jo itse syönyt banaania ja omenaa hyvät tovit itsekseen rinkeleitä ja maissinaksuja unohtamatta. 

Infoa löysin lisäksi netistä ja vähän kirjoja selailemalla sain vielä lisää tietoa mm. Ruuista jouta kannattaa antaa aluksi. Meillä on mennyt ihan hyvin, tyttö saa ainakin jotain mahaansa kun itsesaa lapioida ruokaa suuhunsa sen mitä haluaa ja voi vielä valita missä järjästyksessä syö tarjolla olevat eväät. 
Me ei olla lähdetty tyrkyttämään ruokaa, syö sen mitä syö ja jatketaan sitten toisena hetkenä.eipä tuo lapsi ainakaan nälkäiseltä vaikuta..


Lounaalla Nella saa bataattia tai makaronia yhdessä kurkun ja lihan kanssa. Lisänä on tarkottu myös porkkanaa ja raejuustoa, joka ei kuitenkaan vielä sopinut meidän vauvalle... Paloiteltu kana on nyt yksi suuri suosikki, ehkä ollaan ennemmin annettu sitä väärässä muodossa? 

Toisinaan ruoka pysyy lautasella melkein koko ruokailun toisinaan se on lattialla jo alkumetreillä mutta sitten jatketaan ilman lautasta. 

Tässä taidon näytteitäiltapalalta jolloin tarjolla oli namnam viinirypäleitä, leipää ja maissinaksuja.
Puuro saadaan siis edelleen houkutella suuhun kun se lusikalla täytyy antaa, pitäisi kai kokeilla tehdä niin tinttaista puuroa että sen saisi pöydältä omaan kitaan...

Tulostin netistä pitkät pätkän erilaisia vaihtoehtoja mitä voi tarjota, mutta tuuntuu et silti meillä syödään aina vain samaa tavaraa päivästä toiseen. Tokikin ollaan yritetty myös Nellalle syöttää samoja ruokia mitä itse syödää, suolattomana tietty. Tarjolla on ollut tortillaa, makaronilaatikkoa sekä jauheliha keittoa... 

Toiveissa on että neiti oppisi syömään ennen vuosipäivää edes jollain lailla itse kohtuullisen annoksen.
Heti kun alkaa luonnistua laitetaan lusikka kauniiseen käteen jaaletaan treenaamaan sitä..

Tästä on hyvä jatkaa..
-kusti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)