perjantai 16. joulukuuta 2011

Luukku 16


Lapsuuden joulumuistoja

Muisto johon palaan usein:
Asuttiin Mittakepin tiellä ja oltiin juuri lähdössä hautausmaalle viemään kynttilää. Isä ei kuitenkaan voinut sitten lähteä koska oli huonovointinen ja sai sitten äidiltä luvan jäädä kotiin. Tullessamme hautausmaalta oli joulupukki tuonut lahjat eteiseen. Isältä kovasti kyseltiin että kävikö pukki. Ei ollut sitten kuullut kun pukki oli käynyt. Tyydyttiin siiihen vastaukseen. Joka tapauksessa tuo on varmaan niitä hetkitä kun usko joulupukkiin alkoi horjua, itselläni ainakin. Toki Pertusta en sitten tiedä menikö siihen aivan satasella läpi että isä oli muka nukkunut kun pukki oli käynyt

Paras joululahja lapsena:
Olin lähes koko syksyn aina kaupassa käydessämme pyöritellyt käsissäni Arvaa Kuka? peliä. Siis valehtelematta joka ainut kerta. Äiti sanoi aina että odotetaan joulua ja pyydä pukilta. Voitte kuvitella sitä riemua kun avasin seuraavana jouluna paketin missä kyseinen peli oli. :)

Joulut mummulassa:
Joka joulu kun oltiin pieniä käytiin aina joku päivä soinissa mummuloissa. Syötiin hyvää jouluruokaa kahteen kertaan. Mahtavaa oli aina vertailla ja kertoa serkuille lahjoista ja muista mitä on tehty jouluna. Myös aina kirjeissä kyseltiin et tuutko jouluksi mummulaan?

Piparien leivonta:
Piparien leivonta Pertun kanssa. Tämä tapahtui usein itsenäisyyspäivänä. Jaksettiin ehkä sen kaks peltiä leipoa mutta se oli sen arvoista. Taikinaa syötiin varmaan ainakin saman verran. Toivottavasti Perttu pitää kans tätä hyvänä muistona.

Joulurauhan julistus:
Pienenä se oli ehkä maailman tylsin juttu kun piti istua sen 10 minuuttia hiljaa paikallaan olkkarissa ja kuunnella jotain mistä ei ymmärtänyt juurikaan mitään. Toisaalta se oli sellainen hetki jolloin tiesi jo pienenä että joulu alkaa nyt. Tänä päivänä sillä on ehkä jo isompi merkitys.

-Lauraida-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Herättikö tekstini ajatuksia? Kommentit ilahduttavat aina :)